Klimatsmarta bostäder med en hållbar och
hälsosam miljö från stomme till invändigt material.
Din blivande vardag!

Massivträhus

Högkvalitativa bostäder, helt i trä

Våra bostäder byggs i korslimmat trä (KLT), som är en solid och massiv träprodukt som används för att skapa stabila och robusta konstruktioner. Den bärande stommen såsom ytterväggar, bjälklag och takstolar består av trä och så även de synliga delarna som den genomarbetade fasaden och de invändiga ytskikten.

Husen byggs till stor del färdiga i en modern fabrik innan de transporteras till byggplatsen för montage. Det innebär att både badrum och kök är helt färdiga när husen lämnar fabriken. Även samtliga installationer (el, vs, ventilation och styr) är monterade och funktionstestade redan i fabriken.

Produktion i fabrik säkrar byggtiderna, minimerar väderpåverkan på konstruktionen samt möjliggör en hög kontrollgrad av samtliga moment. Allt detta ger dig en bostad som vi vill hävda håller en mycket högre kvalitet än vad som normalt sett levereras till liknande bostadsprojekt.

Grundutförandet med synligt massivt trä är ett bra miljöval och är standard i våra bostäder.

Bra för klimatet och din boendemiljö!

Energieffektivt

Tack vare det unika väggsystemet från Lignus, där korslimmat trä kombineras med högpresterande isolering, uppnås en mycket god energibalans i våra bostäder. Bostäderna i Lovisedal har energiklass B med möjlighet att komplettera med solceller. Energieffektiviteten innebär lägre förvaltningskostnader för dig som fastighetsägare.

Miljövinster

Fördelarna med trä är många, både för den lilla människan och den stora planeten. Trä är en förnybar råvara och har en förmåga att binda koldioxid under hela livscykeln.

Att arbeta med trä ger ett mycket mindre klimatavtryck jämfört med dagens etablerade byggtekniker som till stor del består av konstruktioner av stål och betong. Idag forskas det mycket på framtidens byggmaterial och framtiden för träbyggande ser ljus ut. Som köpare av dessa bostäder är du med och bidrar till ett klimatsmartare bostadsbyggande.